rezso@nanohelper.eu
+36 20.943.4676

Tapasztalataim

2015 november végén döntöttem el, nem akarok, nem fogok több "gyógy szert" (így írva érthetőbb) bevenni.
Az addig több éve szedett tabletták lényegében semmi javulást nem hoztak. Reflux, stroke, koleszterin, stb. A körzeti orvosom azt mondta, azért szedjem, hogy ne legyen rosszabb az állapotom (azaz elismerte, javulást nem hoznak). Ezzel megszakítottam a "tabletták életem végéig" folyamatot.

Mire alapoztam a döntésem?

Akkor már három hónapja voltam tagja a Positeam Network First kezdeményezésnek. Csatlakozásom egy telefonbeszélgetéssel kezdődött egy akkor már PosiTeam taggal (akit régebbről ismertem).

- Most alakult a PosiTeam. A Páczelt Misi az egyedüli tulajdonosa. Jössz tagnak?
- Igen. Hogyan lehet csatlakozni?
- Ha tevékenyen szeretnél itt lenni (támogatókat toborozni), akkor válaszd a Business szintű belépést.
- Rendben. Utalom a belépési csomag árát!

És regisztráltam. És online megrendeltem a csomagot, online átutalással a bankomból kifizettem - az egész kb. 5 perc volt.

Miért volt ez a gyors elhatározás?
A tulajdonos neve. Régebbről ismertem és ő nekem egy biztosíték volt arra, amit ő indított, az biztosan jó lesz, ott a helyem mellette.
Azóta sem csalódtam, nagyszerű elképzelésnek tartottam ezen a téren a gondolatait, szándékát és tudom, a legjobb helyen vagyok!
Ma is. Az elképzelésem nem változott!

2015. november végén vettem részt azon az előadáson (is), melyen a Gelléri doktornő az aznap bejelentett új készítmény - Frequency Microflóra - összetevőit és hatásmechanizmusát ismertette. Leglényegesebb tartalmú mondata volt: Újra építi a bélflórát, a második agyunkat, ezzel számtalan problémát képes "megoldani". Azaz nekem is fog segíteni - talán (ami később be is igazolódott).

December első hetében megkaptam a rendelésem.
Minden nap megittam a 30 ml-es alapadagot. Napok alatt rendbe tette a székletem, az étvágyam, közérzetem. Jött a karácsony és a nagyon sokféle étel, aminek én sem tudtam ellen állni - mindenfélét ettem, ittam. Majd szilveszter után, amikor a sok keserű csokoládé, a napi 2 kávé, többféle fűszerrel ízesített ételek, minden "a"-val kezdődő ital (a sör, a bor, a pálinka) iszogatások, a karácsonyi halléhez a karikázott erős paprika eszegetések után - eszembe jutott.

Nem érzek problémát a gyomromban.
Hetek óta NEM éreztem a refluxra jellemző savas lé visszaáramlását a nyelőcsövemben. Megszűntek a köhögéseim, ami a szakorvos szerint is a reflux miatt voltak.
Elmúlt a refluxom!
Megszűnt a több éves problémám, napi kínlódásom ezzel!
Amitől addig a szódabikarbóna és sokféle savlekötő tabletta ellenére sem sikerült megszabadulnom (ezért mondta a szakorvos - van egy jó hírem: élete végéig kell vigyáznia mit eszik, ez a problémája el fogja kísérni a sírig!) max. fél-egy napig csökkentek enyhén a jellemzői.

Az ünnepek utáni tagi találkozások és tapasztalat cserék után kiderült, ezzel nem csak én vagyok így, de nagyon sokan erősen pozitív hatásokat tapasztaltak. Pl. nekem is feltűnt, a néha túlzásba vitt italozások után, a reggel éhgyomorra ivott adag után fél-egy óra elteltével a másnaposság érzésem is elmúlt. Mondták, ha utolsó pohárként iszok egy adagot, ez a "tiszta fej" már alvás közben létrejön, ezzel az alvásom is jobb lesz.

Akinek már jelentkezett ez a reflux probléma (mint hallottam, népbetegség), nem is tudja, milyen felszabadító érzés: Hallét enni ebédre karikázott erős paprikával, rá néhány pohár száraz bor, kávé, netán délután égetett szeszes ital társaságban, majd vacsorára sem kell meggondolni mit ehetek.


Amikor már egy-két hónapja szinte állandóan köhögtem, a körzeti orvos tanácsára elmentem fül-orr-gége orvoshoz. Beültem a vizsgálószékbe, elmondtam a köhögéses panaszom és anélkül, hogy hozzám ért volna a doktornő:
"Reflux. Ez a maga baja. Kezelje!"
Igaza volt!
(Persze megvizsgált, nehogy tévedjen, de a diagnózisa nem változott, más gondot nem talált.)

Azonnal abbahagytam az éhgyomorra fogyasztott kávéivást. Kávét csak kb. 10 óra körül fogyasztok először.
A dohányzást is abba hagytam már régen (spontán PTX miatti, kórházban átélt éjszakai halálfélelem miatt - azóta a cigarettázó szagát is utálom).
Abbahagytam a szeszesitalok fogyasztását (akkor), és szinte minden étkezésem nagyon erősen megváltoztattam. A refluxom jelentősen enyhült, de ezt a nagyon sok tekintetben igen drasztikus változtatást kb. két hónap után lassan feladtam (kávéivási időpontot kivéve) - nem lehetett hosszabb ideig nekem más ételeket készíteni, mint a család többi tagjának.

Egy felmérés szerint Magyarországon minden második ember érez rendszeresen vagy rendszertelenül gyomorégést, a reflux egyik jellegzetes tünetét.
Ön is? Nem kell vele élni, nélküle vidámabb az élet!


Szakirodalomból idézve:

"A reflux betegség a tápcsatorna felső szakaszának összetett működési zavara, eredményeképpen a gyomorsavakkal és emésztőnedvekkel elkeveredett gyomor- és nyombél-tartalom, azaz a refluxátum a normális haladási iránnyal ellentétesen, felfelé visszajut a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket és végső esetben szervi elváltozásokat, nyálkahártya-gyulladást okoz. Legnyilvánvalóbb tünete a refluxátum okozta rendszeres, gyakori gyomorégés, a szegycsont mögött jelentkező égő fájdalom, fulladás-érzés."

"Az ilyen betegek száma szerte a világon évről évre növekszik. A megbetegedésre hajlamosít az ugyancsak terjedőben lévő túlsúlyosság, a dohányzás és a mozgásszegény életmód."
"A rendszertelen táplálkozás, az ülő életmód kedvez a betegségnek. A dohányzás, a túlzott alkohol-, tea-, és kávéfogyasztás, illetve bizonyos (pl. szalicilát-tartalmú) gyógyszerek irritálhatják a gyomor nyálkahártyáját."

"A gyomorégés a reflux betegség egyik legjellemzőbb tünete. A gyomorégés kellemetlen, a szegycsont mögött, a mellkas középvonalában jelentkező, égő érzés a gyomorszájtól egészen a torok tájékig"

"A nyelőcsőgyulladás a leggyakoribb szövődmény, kialakulása a visszacsorgó gyomortartalom egyéni összetételének és a nyelőcsőhám ellenálló-képességének függvénye."
"A légúti tüneteket - rekedtség, köhögés, idegentest- vagy gombócérzés a torokban - a gyomorsav-tartalom közvetlen irritációja vagy reflexes reakció okozza."
"A megmagyarázhatatlan okból - fertőzés híján - kialakuló, nehezen gyógyuló és vissza-visszatérő légúti panaszok vagy arcüreggyulladás hátterében sokszor igazolódhat néma reflux. Akár az esetek 50%-ában is megjelenhet a torokfájással, rekedtséggel járó, kezelésre nem javuló, idült garat- és gégegyulladás."

Microflóra italt és Sensitive sprayt tudom javasolni - nekem is ezek segítettek a szakorvos által "az életem végéig jelentkező probléma" megszüntetésében. Jó, lehet csak ideiglenes a hatás. De ha egy palack Microflórától negyed-fél évig nem jelentkezik ez a napi, különösen éjszakai probléma - megérte?

A Microflóra nem csak a szűkkörűen vett gyomorra hat.
Olyan 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz (regisztráció - oldal alján - után az összetevők a saját webirodában megtekinthetők), melyek hatnak a májra, tisztítják a vérereket (emiatt csökken a magas vérnyomás, a stroke kockázat) és (a hasnyálmirigy működésére hatással) a cukor szintre is jótékonyan hatnak (vannak, akiknél a szurkálásos inzulin kezelést is meg lehetett szüntetni!).
Tapasztalatom (és mások elmondása) szerint a másnaposságot kb. egy óra alatt megszünteti.

Aki antibiotikumot szed, annak az antibiotikum kiöli a baktériumokat a bélflórájából. Ezzel a bélflóra normális működését erősen befolyásolja, erősödő gyomor problémát, néha drasztikusan erős (gyors) fogyást eredményez (mint édesanyámnak - 15 kg súlyvesztés egy hét alatt, erős étvágytalanság).

A Microflóra kb. 80 baktériumtörzset tartalmaz. (Más, hasonlóan baktériumokat tartalmazó étel - pl, speciális joghurtok - jó ha 10 alatti számú törzset tartalmaznak.) Ezzel képes helyre állítani a bélflóra normális működését.
Antibakteriális hatása is van, ami pl. segít a bélrendszerben előforduló fekélyek, gyulladások megszüntetésében. Emiatt szűnt meg nekem is a reflux miatt keletkezett nyelőcső problémám (fekély - szakorvos mondta), ami egy esetleges Crohn-betegség (az emésztőrendszer krónikus gyulladásos betegsége) kezdete is lehetett volna (amit mint gyulladásos probléma, megoldott volna - van rá tapasztalat).

Katonaságom ideje (1975-77) alatt kétszer volt tüdőgyulladásom, emiatt talán az átlagnál is jobban vagyok erre érzékeny. Alkalmanként 3-4 hét kórházi kezelés, napi 3x Tetrán injekció, stb.

Tüdőgyulladást kapni könnyű - hidegben, vagy felmelegedve, nem az alkalomnak megfelelő öltözék hosszabb ideig (pl. havas erdőben több óra egy helyben (őrség) ingben és "mikádóban" (steppelt vatta bélésű, vászon kabát)). Hatása 40-41,5 fokos láz (nálam), amit jéghideg vizes lepedőbe csavarva próbálnak lejjebb vinni (katonáéknál, abban az időben - sikerrel, mivel más hatástalan volt)

Valahogy ismét jelentkezett ez a probléma. Sajnos többször mint szerettem volna.
Nehezen vettem a levegőt és "reszelt" a tüdőm (belégzésnél mintha apró megszakítások lennének a teljes (mélyebb) levegővételnél a mellkasomban, közben szúró fájdalom).
A tüdő 3 rétegű és a gyulladás miatt a rétegek egymáson nehezebben mozdulnak - a "reszelés" oka.
Levettem a polcról (rendes háztartásban kell lenni ilyen spraynek - lásd még sok tapasztalatomnál) és a nejem segítségével befújtam magam - 2-2 puff (spray fújás) függőleges "sávonként" és körben a felső testemen.

Tarkótól gerinc közepéig 3 puff, majd jobb hátrész, jobb hónom alatt, jobb mellrész, majd bal mellrész, bal hónom alatt, bal hátrész. Összesen 7x2 puff, naponta 3 alkalommal (reggel-délben-este). Kb. 4-5 napig, amíg a "tesztelő" légzésem jelezte, csökkent, majd elmúlt ez a problémám.

Természetesen közben nem feküdtem emiatt, végeztem a napi (irodai) munkáimat.
Ha rosszabbodott volna az állapotom, emeltem volna a kezelések számát napi 5 vagy több alkalomra.
(Megjegyzés: A betegállomány miatt kieső bér összege sokkal nagyobb, mint akár több palack spray ára és hetekig elhúzódó betegség lázzal, étvágytalansággal, stb.)

Pár hónapja vettem részt egy fogorvos másfél órás előadásán. Lényege volt:
Nem a fogkrém a lényeg, és a fluor tartalmú fogkrém kifejezetten káros. A fogkövet az íny közelében megtelepedő baktériumok megkövesedett tetemei hozzák létre. A foglazulásokat a fogíny elsorvadása okozza, amit szintén ezek a baktériumok okoznak (beékelődnek a fog és az íny közé). Stb.
És ezekről az emberek nagy része nem vesz tudomást, esetleg nem is mos fogat - ők a sárga fogúak. Stb.

Egy egyszerű megoldást javasolt az előadó.
Fogkrémet ne használjunk. A szánkban kb. 600 féle baktérium van, ami az ételek "elő feldolgozását" végzik (mivel a fog csak az aprításhoz jó). A szájunk a legnagyobb nyitott tér a külvilág felé - ezért kell a sokféle baktérium, mintegy védelmi rendszer a nem kívánt dolgok felé. Ezért nem kiölni kell a baktériumokat ezen a helyen, hanem "karbantartani" (csak a nem kívántak nem kellenek).

Fogmosás (száj higiénia - nem szájfertőtlenítés).
Elég egy puha (soft) fogkefe és a Sensitive spray.
A sprayből (esetlegesen meglévő, kivehető fogpótlás eltávolítása után) a nyitott szájüregbe 1 puff jobbra, 1 puff balra, majd a puha (soft) fogkefét a fogunkon fel-le mozgatva (néha oldalirányban is) el kell távolítani az esetleges ételmaradékot. Ezt a műveletet kb. 1(-2) percig érdemes végezni.
Majd jön a száj kiöblítése vízzel - eltávolodjon a nem kívánt anyag a szájból.

Ezek után a sprayből a nyitott szájüregbe ismét kell fújni 1 puffot jobbra, 1 puffot balra, és a fogínyet (és annak tövét a fognál) kell a fogkefével "masszírozni" (enyhén dörzsölni).
Lényegében ezt a műveletet akár egy újjal is el lehet végezni, ha nincs puha fogkefe.

Az első használat után kb. 2-3 héttel, a művelet hatására ilyenkor már enyhe habzást lehet tapasztalni. Ez jelzi, a fogkő lejött. A második 1-2 perces dörzsölés (masszírozás) után Tilos! (nem ajánlott) kiöblíteni a szájat! Hagyni kell "dolgozni" az anyagot. A spray tartalma mikronizált levendula és citromhéj olaj, A és E vitamin. Az összetevők sejt regenerálást is végeznek, hatására az íny visszanő (szó szerint, mérhetően csodálkozott is a fogorvosom amikor ismét megvizsgált!) a fogra, megerősítve ezzel a fog támasztását, megszüntetve a foglazulást.
A spray 100%-ban természetes anyaga lenyelhető, semmilyen gondot nem okoz sőt, hozzájárul az immunrendszerünk erősítéséhez!

A kezelés hatására a lehelet friss lesz a következő étkezésig vagy ivásig.
Tapasztalatom, a foghagymás pirított kenyér és a cigarettázás utáni szájszagot is erősen csökkenti.

A fogfájás néha csak úgy jön, előzetes értesítés nélkül. És nagyon szokott fájni!
Teendő (mert a fogorvoshoz eljutni nem egyszerű - ha ezek után még kell).

A Lavan termékek gyulladás ellen készültek (a Chinoin gyógyszerkutató részlegében, de a gazdasági rész azt mondta, a pasztillák és egyebek a különböző problémákra sokkal nagyobb bevételt hoznak, mint az "egy termék mindenre" megoldás). Nem csak csökkenti, meg is szünteti (de nem egyszeri használat után). A "betegségek" (gyulladások általában - 75%-ban) fájdalommal jelzik az agynak a problémát. A sprayt a fájdalom jelentkezése után minél gyorsabban használjuk, annál hatékonyabb és többek között az agy felé jelzi, a mentő csapat megérkezett, kikapcsolható a vészvillogás (fájdalom jelzése). Ez a fájdalom csillapítás(nak nevezett fájdalom megszüntetés) kb. 20-30 másodperc(!) után jelentkezik (azaz a megszűnő fájdalom azt is jelzi, a gyulladást elkezdte orvosolni). Mindezt a készítmény fejlesztője említette - Dr. Szegő András

A Sensitive (és/vagy Active) spray 1-2 puffját kell fújni a fájós területre a szájon belül és kívül.
Elég egyszerű?
A fájdalom fél percen belül elmúlik.
Ha visszatér, mondjuk 5-10 perc múlva meg kell ismételni úgy, hogy először a tarkóra kell fújni 1 puffot (jelzés az agynak, minden rendben! - elvégre ő a központ), utána a fájdalmas területre.

Foghúzás vagy nagyobb, esetleg vérzéssel is járó beavatkozás után is érdemes a Sprayt (Sensitive és/vagy Active) használni. Egyrészt a baktériumölő hatása, másrészt a sejtregenerálás gyors beindítása, harmadrészt az ebből következő gyors (de nem azonnali!) vérzés csökkentés, leállítás érdekében.

Pár évvel ezelőtt-ig voltak erős fejgörcseim. Migrénes fejgörcsök.

Mi a migrén?
"A migrén rohamokban jelentkező heves fejfájás, visszatérő, lüktető, nagyfokú fájdalom, amely többnyire a fej egyik oldalát érinti, ritkábban kétoldali. A hirtelen kezdődő fájdalmat látási, hallási vagy egyéb idegrendszeri tünetek előzik meg. A roham általában havonta egy-négy alkalommal jelentkezik, és fél-egy napig tart, de ez egyénenként változó lehet. Van, akinél életében egyszer és van, akinél havonta többször is előfordul. A roham néhány órától akár három napig is tarthat. Émelygés, hányinger, hányás kísérheti."

"Kialakulását előidézheti az agy bizonyos területeinek működészavara, ami miatt különböző anyagok szabadulnak fel értágulatot, gyulladást okozva."

Megoldás?

Már megint ez a gyulladás! Az eddigi problémáim is emiatt voltak többnyire.
A fenti idézetben említett roham idejét legalább fél nap időtartamban adták meg. Én ilyenkor lefeküdtem, aludtam egy jót és a hányingeremmel együtt ez a probléma is elmúlt.

DE van megoldásunk rá (kipróbáltam - hatásos volt!):
9 illóolajból összeállított spray - Rapid.
A neve is utal rá, a hatása igen gyors.
Használata: 1 puff a tarkóra, 1-1 puff a két halántékra, 1 puff a homlokra.
Érzés? Csak azt lehet egy idő (talán 2-3 perc) után észrevenni (annak aki nagyon figyel), hogy nem vesz észre semmit! Azaz nem lehet észrevenni az addigi problémákat, mert elmúlt! Magyarán észrevétlenül és hatékonyan elmulasztotta a migrént!

Nem ide tartozik, de az erős görcsoldást az izmokat bevonó hártyára kifejtett idegi hatása szünteti meg. Eredetileg fiatal nők havi vérzésekor fellépő görcsök ellen készült (rá fúj a fájó területre, perceken belül elmúlik a fájás - lábizomnál is, pl. sportolóknál), de a felhasználói visszajelzések alapján mindenféle izom lazítására jól alkalmazható (hiszen minden izom egy hártyában van). Terhes nőknek erősen ellen javallott - nem várt módon megindíthatja a szülést.

Megfázni, náthás lenni - könnyen lehet.
A nátha vagy megfázás mindazon betegségek gyűjtőfogalma, amelyet a felső légutakban vírusok okoznak. Igen gyakori megbetegedések, de többnyire komplikációk nélkül zajlanak le.

"A valamilyen okból (stressz, áthűlés, vitaminhiány, más betegség stb.) legyengült immunrendszerű szervezetet könnyebben betegítik meg a vírusok, ezért a megfázás, a nátha jellemző időszaka a késő őszi, téli, tavasz eleji hónapok. Gyakran jelentkezik akkor, amikor az ember fáradt, kialvatlan." (hazipatika com)

Én sem szoktam kimaradni a náthából, de mióta az immunrendszerem az átlagosnál jobb, erősebb a készítmények alkalmazásával (legtöbbje vírus és gombaölő is), egy, max. két alkalommal jelentkezik egy évben.

Nem szokta megkérdezni mikor jöhet, de az évek során tapasztaltam, előtte órákkal más lesz az orrom és a nyelvem-torkom állapota. Ezt biztosan sokan szintén érzik, majd előkészítik a 100-as zsebkendő csomagot és szorgalmasan (vörösre) fújják az orrukat, meleg teáznak, melegbe csomagolják a torkukat és magukat is. (Pedig a meleg a gyulladást csak erősíti, a bacik is könnyebben szaporodnak meleg környezetben - orvos mondta!)
A gyulladáscsökkentő Sensitive spray minél gyorsabb alkalmazásával lehet, ki sem alakul a probléma! (Tapasztaltam sajnos többször, mivel nem mindig sikerül az időjárásnak megfelelően öltözködnöm)

Az utóbbi időben (3-4 éve) ilyenkor a Sensitive sprayt (gyulladás kezelő, baktérium ölő) veszem kézbe.
Befújom (1-1 puff) a tarkóm, homlokom, torkom, majd az orr légzés szabaddá tétele után mindkét orrlukban befújok 1-1 puffot és felszívom (egy nagy orron keresztüli levegővétellel).
Ez egy erős kezelés, de perceken belül megállítja az orrfolyást. Nem végleg - kinek milyen időre. Nekem ezzel a módszerrel kb. 2 nap alatt erősen csökken, majd megszűnik az orrfolyás

Gyermekek (unokák) felé egy kicsit enyhébb orrba fújási lehetőség.
Kiürült (és kimosott) orr spray-s palackba kb. 10-15%-os sóoldat (pl. tengeri só csapvízzel) amibe egy kávéskanál (kb. 3-5 ml) Sensitivet öntve kész az orrspray. Ezzel kezelve a hatás nem olyan erős, de gyakrabban lehet alkalmazni (pl. minden orrfújás után).

Mindkét megoldásnak előnye, az arcüreg gyulladásra is jó hatású. Képes feloldani - nem egy alkalmazás során - a bekeményedett, régebbről ott maradt váladékot és azt is hatástalanítja, ezáltal a probléma ismétlődése drasztikusan csökken.

"Az arcüreggyulladás az orrmelléküregek és az orrjáratok gyulladását jelenti. Kialakulhat a hideg évszakokban gyakori meghűléses és influenzás megbetegedések szövődményeként, tehát okozhatja baktérium-, vírus- (sőt gombás) fertőzés."
Szerintem nem csak nekem volt már ilyen gyulladásos problémám - jó tudni róla

Immunrendszer erősítése:

3 puff Sensitive kb. 1 dl sima vízbe (gyermeknek gyümölcslébe).
És nem nézni a pohárban lévő anyagot, hanem meginni!.
3-5 alkalommal naponta.
Minden nap, ha semmi baja, akkor is!

Gyulladás ellen - Sensitive spray

Én ezt használom, ha véletlenül elkezd fájni a torkom - de akkor azonnal, az első jelre! A gyulladást akkor lehet gyorsan "meg nem történné tenni", azaz hatékonyan fellépni ellene, ha 1-5-10 percen belül alkalmazzuk ezt a szert (megoldást)
Nálam a nátha kísérője (vagy megelőző jelensége) szokott lenni

"A torokgyulladás (pharyngitis) a garatnyálkahártya változatos eredetű gyulladása, amely a torok fájdalmát okozza. Mandulagyulladásnak (tonsillitis) a torokmandula gyulladásos állapotát nevezzük, amely gyakran jelentkezik a torokgyulladás kísérőjeként."

Sensitive alkalmazása torokgyulladásra:
Befújni a tarkót (1 puff), majd a torkot kívülről és a nyitott szájba (amilyen mélyre csak lehet) a nyelőcső és (ha még megvan) a mandulák irányába.

Jól kitapintható (tesztelje!) az alsó állkapocs alatti lágyabb részen a torok két oldalán a két mandula (formájú duzzanat), azaz a fújást is alulról felfelé (kb. 45 fok) érdemes megtenni, akkor lehet "telibe találni" kívülről a gyulladt területet. Mivel a mandula elég méretes, ezért érdemes a szájon belülről is a torok irányába fújni, hozzá minél közelebb. Nem kellemes, de lehetőleg 10-20 másodpercig nem kellene nyelni, mert a nyál lemossa az oda fújt anyagot a felszívódást igen lerövidítve.

Napi 3x3 puff 1 dl vízbe és meginni - immunrendszer erősítése

Értelem szerint itt is az első jelek esetén kellene mielőbb befújni.
Hányszor? Általában elég 3-5 alkalommal, de gyakori, hogy elég egyszer kívülről - a gyulladás mértéke adja meg a kezelés mennyiségét.

"A tünetek megjelenését leggyakrabban valamilyen monoton, egyoldalú munka váltja ki. Ujjak és kéz esetében például, ha valaki sokat ül a számítógép előtt, és közben folyamatosan gépel." Esetleg az egeret (pozicionáló eszközt) elferdített kéztartással használja. "A betegség tipikus panasza az ínhüvelyt érintő, hirtelen fellépő fájdalom és duzzanat, ami leggyakrabban a kézen és a csuklóban jelenik meg." (hazipatika com)

Gépelés mellett én jobb kézzel kezelem az egeremet is a számítógépes munkáimnál a képernyőn pozícionáláskor. Ez gyakran egészen kitekert csuklómozgást eredményez. Egyszer csak alig bírom megmozdítani a csuklómat, vagy begörcsölnek a gépelésnél használt újaim és szúró fájdalom jelentkezik. Jó pár évvel ezelőtt (akkor még nem ismertem a Lavan termékeket) azt jelentette, be kellett fásliznom a kezem és mivel a munkát nem lehetett napokra-hetekre abbahagyni, a fáslizás alatt is fájt, hiába kentem akármivel, tornáztattam bárhogyan.

Mióta ismerem a Lavan készítményeket, tudom:
Gyulladás esetén - Lavan használat.

Konkrétan én a Sensitive spray-t szoktam használni. Ráfújok a fájós kezemre-újaimra és már is folytathatom a munkám. Természetesen csak a következő fájdalomig, és reménykedem, akkorra végeztem a feladatommal. Ezt követően a lazítás idejére (pl. este, éjszakára) bekenem a csuklóm, az újaim a Body készítménnyel (ami egyéb összetevők mellett tartalmazza a Sensitive összetevőit is).
Reggelre megnyugszik a fájó rész, a gyulladás (a gyors beavatkozás miatt) szinte teljesen megszűnik. A régebben 3-4 hetes gyógyulás lerövidül egy, max. két napra. Természetesen ehhez megpróbálom jelentősen csökkenteni a kezem igénybevételét erre az időre.

Teljesen nem szűnik meg, mert a munka követeli a kéz használatát, de tudom a megoldást és kezelem a kézfejem gyakran, lehetőleg ne jelentkezzen ez a fájdalom.

"A lumbágó a hirtelen fellépő derékfájást jelenti.
A lumbágó főként a 30-60 év közöttieket érinti.
A beteg felállva nem tud kiegyenesedni, olyan testhelyzetet vesz fel, amellyel a fájdalmas oldalt megpróbálja tehermentesíteni. Megfelelően kezelve 1-2 hét alatt biztosan meggyógyítható.
Ha a derékfájást nem súlyos betegség váltotta ki, a gyógyulás a kezelések nyomán csaknem biztosra vehető. Elhízás esetén a csigolyaízületek kopása jelentősen felgyorsul."
Írja a weben az egyik tanácsadó honlap.

Nekem is sokszor előfordult, valamilyen pozícióban megmozdultam és nem tudtam kiegyenesedni rendesen

Legutóbb (3 éve) már minimum fél órája takarítottam a konyhai lefolyó dugulását térdelve, guggolva, derékban meggörbülve (meghajolva). Megpróbáltam kiegyenesedni, hogy egy fogót találjak - ropp!
És nem ment tovább, úgy maradtam meggörbülve.

Szerencsére két lépésre volt a Sensitive. Nagy nehezen sikerült 2-3 puffot nyomni a gerincemre. Alig számoltam 20-ig, éreztem, a fájdalom kezd megszűnni, majd hirtelen megszűnt és ki tudtam egyenesedni. A munkát befejeztem további fél óra alatt. Továbbra is szinte derékszögben tartva a testem - fájdalom nélkül.

Azóta sem jelentkezett a fájdalom, a lumbágó. Igaz, más problémám miatt, ahol első lépés a gerinc befújása (ízületi-, tüdő-, váll-, kar- és egyéb fájdalmak esetén) a gerincnek az a pontja ahol ez a lumbágó jelentkezik - rendszeresen befújásra kerül.

"A gerincsérv, más néven porckorongsérv egy fájdalmas, degeneratív betegség, melynél a porckorongok kopása okozza a kellemetlen tüneteket. A betegség lényege, hogy a porckorong belső, puha része előre boltosul és nyomja az idegeket." (hazipatika com)

A Bp-i Honvéd kórházban voltam egy kezelés miatt (én kezeltem az orvost!), amikor jött egy gerincsérves hölgy másnapi műtétre. Megsajnáltam a műtét miatt, javasoltam tudok rá egy jobb megoldást (gyulladás kezelést). Sem ő, sem az éppen kezelt orvos nem hitte el, lehet rá más megoldás. Nekem is volt ilyen problémám, szerencsére csak kezdődő, de nálam bevált, így nyugodtan ajánlottam a hölgynek is.
Befújtam a hölgy gerincét a Sensitivvel (az volt nálam) ott, az orvos előtt és mikor a hölgy visszaigazította a ruhát a lecsupaszított hátán, kérdeztem, hogy érzi magát?

Előbb óvatosan mozdult (hiszem régóta fájt neki), majd láthatóan kezdett felgyorsulni a mozgása, végül egy mosoly is megjelent a száján - Nem fáj semmit!
Sajnos a másnapi műtétről nem mondott le, abban jobban bízott a saját tapasztalása ellenére is.
Nehéz az embereket meggyőzni egy elképesztően hatékony technológia alkalmazásáról akkor is, ha saját maga tapasztalja ez eredményt.

(Ilyen volt a ló vontatta szekér idejében, amikor az autó haladását a saját szemének sem hitte el, nem látta a "szekér" előtt a lovat, mert ő azt szokta meg egy ilyen szerkezet mozgatására.)

Ahogy a Nagy Könyvben (Élet) meg van írva, kb. 40 év felettieknél jelentkezik az ízületi gyulladás (ahogy a köznyelv hivatkozik rá). Minden évben én is erősebben éreztem a derekam, térdem, bokám és vállam fájt a reggeli felkelésnél, vagy ha a nyugodt ülés-fekvés után meg kellett mozdulnom.

"Nagyon gyakori betegség: a lakosság 20-25 százalékánál okoz panaszokat. ...
A betegség típusosan 50 éves kor után kezdődik és főleg a nőket érinti....
A betegség gyakorisága az életkorral nő - 75 év felett csaknem mindenkit érint...."

"Az artrózis (porckopás) fájdalommal és merevségérzéssel kezdődik, sokszor csak fokozatosan alakul ki, hónapok, évek alatt. A fájó ízület meg is duzzadhat, és ez fokozódik a fizikai tevékenységek után, illetve a nap végére, míg korán reggel vagy pihenés után az ízületi merevség jellemző. A fájdalom terhelés következtében fokozódik, pihenéskor szűnik, de olykor az éjszakai fájdalom miatt a betegek nem tudnak aludni. Pihenés (fekvés, ülés) után az ízület merev, ami 5-10 perces mozgás után megszűnik ("bejáródik az ízület"). ... A már kialakult betegségben a nyirkos idő fokozhatja a fájdalmakat." (hazipatika com)

Nagyon sok javaslatot lehet olvasni a kezelésére, de általában hosszabb idő alatt kap változást, illetve a szereknek mellékhatásai vannak. Itt is a megelőzést ajánlják leginkább - az ideális testsúly elérése és annak megtartása, a megfelelő mozgás, aktivitás biztosítása

Protézis beültetése - el sem tudom képzelni. Egyik volt osztálytársamnak beültettek ilyen protézist - járáskor nyikorog, furcsán lépked és mint mondta állandóan zavaró számára de mint említette, már nem tudja meg nem történté tenni a beültetést, hiszen elvégezték nála.

Nálam is kopogtatott, jelentkezett ez a probléma. Naponta éltem át a "bejáratást", az ülő helyzetből felkeléskor a térd- és derékfájdalmat. Nekem naponta többször is kell lépcsőn le-fel menni, székről felállni. Ilyenkor nagyon éreztem a térdem, csípőm, derekam.

Majd jöttek a PosiTeam készítményei - NeedMax, Vein, Sensitive - melyek használatával ez a probléma lassan csökkent - nekem egy hónap alatt, de a szerek alkalmazásának gyakoriságától függ a javulás ideje is. Én az alap mennyiséget alkalmaztam.

Sensitive - reggel "induláskor" a forgókat, derekam befújtam (kb. 2-3 puff / db);

NeedMax - 5 ml (kávéskanál) reggel, éhgyomorra (esetleg este is);

Vein - vékonyan bekenve bokám, lábszáram (vénák), a térdem - esténként.

A három együtt 2-3 hétig egy nagyon erős kezelés, de az eredmény - legalább 5-10 évnyi fiatalabb kort idéző mozgékonyság több hónapra, negyedévre - a tapasztalatom alapján!!

"Az emberi végtagok sokrétű mozgásáért felelős ízületekben lévő porcszövetek hasonlóan tudnak regenerálódni, mint ahogy egyes állatok, például a szalamandrák vagy a zebrahalak újra tudják növeszteni a végtagjaikat" – derült ki egy, a Science Advances folyóiratban 2019.10.09-én megjelent tanulmányból: Tovább

A testünk törekszik a jó működésre, az eredeti állapot visszaállítására.
Nekünk az a feladatunk, megadjuk számára a regenerálódáshoz szükséges anyagokat, feltételeket. A készítményeink nem nevezhetők gyógyszernek (azt amúgy is csak orvos ajánlhat, írhat rá receptet), viszont a bennük lévő gyógynövény kivonatokat több ezer éve használják ilyen esetekben. Akkor ha megvásárolom a feltüntetett összetevőket, én is elérem az eredményeket?

Olyan ez, mint amikor már órák, napok óta "gyógyítja" az autóját, nem sikerül és elviszi egy szakihoz (autószerelőhöz). Az nézi, nézi, simogatja, majd (valamivel) rácsap az általa megfelelőnek tartott helyre - megjavult. Majd elkéri a nem várt összeget a szakértéséért. Nálunk is, az alapanyagokat akárki beszerezheti, de nekünk is az alkalmazott előállítási technológia ami a lényeget adja.
És az alapanyagoknál is a legjobbat alkalmazzuk, ahogy az egyik vallás képviselője mondta - Nem vagyok olyan gazdag, hogy a gyenge minőséget alkalmazzam, tönkremennék bele.

Megjelenésének kedvez az ülő életmód, a mozgáshiány, és az elhízás.
Sokat dolgozok ülve, így nálam is jelentkezett.

Itt is a problémát a gyulladás okozza a végbélen belül és kívül (is). Azaz olyan megoldást kellett találni, ami ilyen "zárt térben" (ahova nem igazán lehet befújni a sprayt) is lehet hatékony. Balm nevű testvajunk tartalmazza a megoldást, amit speciális formára alakítottak ki, hogy segítse a végbélbe bejutást a hatás kifejtésére.

Mielőtt ezt a Balm elnevezésű testvajat megismertem, ez a kellemetlen tünet (végbél viszketés nem is akármilyen intenzitással!) igen megkeserítette az életem.
Ahogy észrevettem, a (túlzottan) puha kialakítású ülőhelyeket (pl. puha párna a kemény székre) hosszabb ideig használva (egésznapi munka akár heteken át) melegágya (szó szerint - melegre ülve hamarabb jelentkezik a szövetek gyorsabb meglazulása miatt) ennek a jelenségnek.
Nekem hetekig gondom volt miatta.

A Balm egy-két alkalommal használatával (1-2 rakéta megfelelően mély behelyezésével) 1-2 nap alatt megszűntek nálam ezek a problémák. Mivel átlagos embernek érzem magam ezen a téren, igen valószínű, másnál is hasonló gyorsasággal hoz kedvező eredményt

Általában 1-2-3 nap alatt meg szokta szüntetni a problémát

A feleségemnél jelentkezett néha felfázás, amikor meggondolatlanul az alteste kellő elszigetelődés nélkül találkozott huzamosabb ideig hideg paddal, hidegebb ülési lehetőséggel.

Javaslatommal ő is kipróbálta a Balm testvajat a probléma megoldására - sikerrel. Ez a gond is gyulladási jelenséggel kezdődik és ha viszonylag gyorsan (mondjuk fél-egy napon belül) alkalmazza ezt az ellenszert, ki sem alakul, illetve meglehetősen gyorsan megoldódik ez a gondja. Mint mondta, ezen fellelkesülve egyéb alkalmakkor is alkalmazta a testvajat, de ezt nem részletezte.

"A stressz - egy összefoglaló kifejezés olyan negatív érzelmekre, mint az aggodalom, a szorongás és a frusztráció."

"A stressz folyamatos feszültség vagy idegesség, amely a szervezet válaszreakciója egy vagy több tartós negatív ingerre. A stressznek nemcsak pszichés megnyilvánulásai vannak, hanem a test működésére is hatást gyakorol. Sokszor akkorát, ami már súlyos betegségek kialakulását idézheti elő." (hazipatika com)

Talán nem meglepő, nálam is gyakran jelentkezik, azaz jelentkezett.
Miért a múlt idő?
Spagyric Supra italt iszok minden reggel (5 ml/nap), már harmadik éve!
Olyan (25 féle) igen speciális, természetes anyag van benne és olyan (Spagyric) technológiával készül, ami egyedülálló a világon (pedig 500 éve ismert).

Hatása:

  • az ember stressz szintje szinte nullára csökken - megnyugszik,
  • vitálissá válik - nagyon kitartó lesz egész nap, különösen szellemileg,
  • a kifáradási ideje igen elnyúlik
  • éhség érzete jelentősen lecsökken (javítja a fogyási elképzeléseinek megvalósulását)
  • a benne lévő legerősebb antioxidáns alga (Astaxantin) és adaptogén (ami kis értékű - növeli, ami magas értékű - csökkenti) gyógynövények hatására a test működése kiegyensúlyozottá válik.
    ORAC értékek: szegfűszeg 290.283, astaxantin 2.822.200

Ez lényegében a depresszió szintjét is jelentősen csökkenti, hiszen a nyugodt ember alapvetően jókedvű, kedélyes. Ezt okozza a kb. 9-kor bevett (és hosszú ideig a szájban tartott anyag, hogy közvetlenül a nyálkahártyán keresztül már felszívódjon - nyelv alatti részen elsősorban). Ha tudom, este későig szeretnék aktív lenni, délután 14 óra körül (vagy ekkor is) veszem be az adagot - kávé helyett.
Ez hat a libidóra is, hiszen a nyugodt ember sok mindenre képessé válik!!

Ennek az italnak (ha lehet annak nevezni ezt a sűrű italt) az előnyeit gyakran veszem igénybe hosszú távú (500-800 km) autóvezetésnél.
Nem lankadó figyelem, koncentrált gondolkodás ami nagyban segíti a vezetésem biztonságát.

50-60 év feletti korban, esetleg nyáron estefelé érződik a "nehéz láb" érzése, illetve hölgyeknél elsősorban jelentkezik a seprűvéna, és megjelenik a visszér.

"A visszérre hajlamosaknak kerülni kell a meleget, termálfürdőt, szaunát, mert melegben az erek kitágulnak, s így fokozódnak a visszérbetegség panaszai."

"A visszerek lényegében eltorzult, megvastagodott vénák, melyek nem elég hatékonyan végzik a dolgukat, ugyanis nem juttatják el elég hatékonyan az elhasznált vért a szív felé."

"Civilizációs betegségről van szó. A test teljes súlya az alsó végtagokon nyugszik, tehát - kis túlzással - a két lábon járás az alapvető oka a vénás betegségeknek. A vénáknak fontos szerepük van. A test szöveteiből szállítják az elhasznált és bomlástermékekkel teli vért a szív felé. A szövetközi állományban felhalmozódnak a bomlástermékek, és a bőr vérellátása romlik. A kitágult érszakaszok hajlamosak a gyulladásra, valamint egyéb kellemetlen tüneteket is produkálnak, amelyekből akár trombózis, visszeres vérzés vagy lábszárfekély is kialakulhat."

"Ebben a munkában az elhasznált vér visszaáramlását gátló billentyűk és az ereket körülvevő izmok segítenek. Amennyiben a billentyűk működése nem megfelelő, ami általában a kevés mozgás hozadéka, a vér egy része visszaáramlik, pangani kezd, így tágul a vénák fala. A mozgáshiány mellett egyes pozíciók is eredményezhetik ezt a pangást: az ülőmunka, a helyhez kötött foglalkozás, illetve a hosszú ülésre kényszerítő helyzetek, mint a hosszú utazások." (hazipatika com)

Ez is jól kezdődik! A fentiek alapján szinte mindenkinél megjelennek a kidagadt, kék erek a lábszáron és a seprűvénák a comb, lábszár területén.

Nálam is megjelentek ezek. A bokám belső része kezdett ellilulni, kék lenni, az alsó lábszáramon egyes erek kidudorodtak, a combomon a seprűvénák jelentek meg.

Mit lehet tenni? Gyulladás - ezt kezelő készítményt kell alkalmazni.
Ilyen a Lavan család Vein készítménye, ami a termékcsalád többi eleméhez hasonlóan elsősorban a gyulladások ellen van. A Vein termék gél formátumú, ami nem annyira folyós kialakítású. Vékonyan felkenve az adott területre a gyulladás és baktérium ölő tulajdonsága mellett érfal tágító és hasonló készítményekkel összehasonlítva ez még az ízületekre is jótékonyan hat.

Konyhai munkával, barkácsolással találkozva, nálam is előfordulnak kisebb-nagyobb nem kívánt esetek

Kenyér szeleteléskor megcsúszott a kés és mélyen elvágta az ujjamat. Ilyenkor folyik a vér, nagy az ijedtség. Már nagy gyakorlatom van ilyen sérüléseknél, ezért az újam a konyhai lefolyóba tartottam, a nejem odaadta az állandóan a konyhapulton tartott Sensitivet "kezelésre". Más esetben is észrevettem, nagyon gyorsan elállítja a vérzést (ezt már több százan is megemlítették). Ráfújtam - a vér folyt tovább, de talán kisebb intenzitással. Tenyér élével "letöröltem" a vért és azonnal ismét fújtam a sprayt. Fél perc és megismételtem. Egy egész percet kellett várnom, hogy látszon, a vér kibuggyant ismét. Törlés - fújás. Ez megismétlődött talán kétszer. Harmadik vagy negyedik fújás, egyre nagyobb időközzel. Már elfáradt a kezem a hosszú tartásban, vér semmi. Egy utolsó törlés - fújással befejeztem.
Utána azt az újam óvatosan tartottam a szeletelés folytatásakor.
Reggeli befejeztével a vágás nyoma is alig látszott. Semmi jód vagy só, az csak hátráltat!

Kés hegye beleszalad az újamba, elvágom vagy egy megcsúszó mozdulat miatt felsértem, elvágon az újam, kézfejem - szinte minden héten.

Őszi falevél összeszedésnél vagy más esetben, amikor a kezem az adott apróságok összevagdalják a kézfejem - befújom és a Body testápolóval vékonyan bekenem. Kb. fél nap után nyoma sincs a sérülésnek.

Hasonló esetek fordulnak elő gyermekeknél (unokáknál nálam) szinte naponta. A Sensitive megöli a baktériumokat is egy seb kezelésének környezetében, illetve víz bázisú a szer, az illető a testrészének a lefújását észre sem veszi. Viszont a horzsolások a gyors kezelést követően feltűnően gyorsan rendbe jönnek.
Tapasztalatom szerint ha a seb a földdel érintkezett (az okozta a sérülést), akkor is érdemes először (szinte azonnal) lefújni a sebes felületet, várni kb. fél-egy percet és utána ráér lemosni, kimosni a bekerült szennyeződést, majd ismét befújni a területet.
A szennyeződés ugyanis sokkal lassabban hat a seb állagára, mint a szinte azonnal akcióba lépő spray anyaga, ami a spray elemeihez képest mint a porszem a hegyhez képest aránylik. (A bőrsejtet sem látjuk szabad szemmel, nagyítóval sem. A spray anyagát mikroszkóppal sem lehet látni, az elektro mikroszkóppal talán, de inkább azzal sem!)

"A szemszárazság a könnyhiány vagy könnyvesztés kapcsán kialakuló könnyfilm károsodás, amely a szem felszínén objektív tüneteket vált ki, és a betegnek szubjektív panaszokat okoz."

"A folyamatosan termelődő, másodpercenként nagyjából 1-2 mikro liternyi - napi 1-3 ml - könnyet 5-10 másodpercenkénti pislogással oszlatjuk el a szemfelszínen, hogy annak fénytörő felületén mindig kellő mennyiségű legyen belőle. Hiányában a szaru- és kötőhártya pislogásra fájdalmas, érzékeny és sérülékeny lesz.
A szem viszket és ég, a látás is homályossá válhat." (hazipatika com)

A szemészeten ezt úgy vizsgálják meg (ellenőrzik), hogy egy vékony lakmuszpapírt illesztenek be a szemgolyó és az alsó szemhéj közé. Nagyon kellemetlen.

Nekem is megmérték és a fiatal hölgy összecsapta a kezét: "Ilyet még nem mértem"
És megismételte a mérést, aminek ugyan az lett az eredménye - nulla könny termelés

Ez nálam a napi munka eredményeképpen jött létre, azaz éveken át a napi 12-14 órányi monitor nézés (szoftver fejlesztéssel foglalkozó mit csináljon? Ha haladni akar, a monitort kell nézze, ott van a "munka helye" legalább is a szemének. Ez volt kb. 10 éve.
Csepegtettem a szemembe a reklámozott cseppet - semmi eredmény, mintha vizet cseppentettem volna. Csepegtettem a szemklinika által felírtat - az hatékonyabb volt sokkal, de viszonylag rövid ideig (pár óra)

Majd rá kb. 2 évvel találkoztam egy személlyel, aki addig kb. 5 dioptriás szemüveget hordott, de elmondása alapján kb. 8 hónap után nem kellett többet szemüveg neki, nélküle is szeme (azaz a látása) mint a sasé! Előttem is befújta a nyitott(!!) szemébe.

Nekem is (mint másnak) annyit mondott, a Sensitivet fújta a szemére naponta 20-25 alkalommal (amikor eszébe jutott)
Ez furcsa volt, hiszen a palackra az van írva: "Szembe ne kerüljön". Ő kipróbálta, a csukott szemére fújt először (elvégre ha más testrészét sem bántja, ezt miért bántaná) és utána jobban látott. Akkor még szemüveggel. Stb.

Kipróbáltam. Az első fújás nagyon csípett. De erősen csökkent a szemszárazságom.
Majd mikor elmúlt a hatása (semmi nem örök életű), ismét fújtam. Csípett ismét a szemem sarkában. Vártam talán egy percet. A csípés elmúlt, kinyitottam a szemem és ismét jobban láttam. Nem az előzőnél, csak a közben elfáradt szemem ismét "erőre kapott".
Akkor határoztam el, én sem akarok szemüveget hordani (mert akkor már 5-6 éve szükségem volt rá). De hiába fújtam én is naponta akár 10-15 alkalommal is, utána fel kellett venni a szemüveget és ismét "merev nézés" állapota jött a monitor előtt.
Rájöttem a különbségre. Az említett illető nem a monitor nézéssel volt elfoglalva mint én, csak ment egyik helyről a másikra és fújkálta a szemét. Vagyis nekem maradt a szemüveg, de a szemszárazság ellen kaptam egy hatékony segítséget.

(Rájöttem, miért lett neki jó a spray. A spray alapvetően (mint kozmetikum) erős regeneráló hatású. Itt a szemizomra vonatkoztatva. Azaz ha a szem jelentősen mozog a nézés során és nem olyan mereven előre, adott távolságra tekintő, mint nálam szinte egész nap - nála sikeres lehetett.
Aki ezt a szembe fújást megkockáztatja, saját felelősségére teszi (mint minden más esetben is amit az ajánlott használattól eltérően alkalmaz). Mint én is.
De ha reggel is gondom van a szememmel, ma is befújom, a szemszárazságom azóta erősen csökkent!)Felhasználóink készítményeink használatával az alábbi leginkább ismert területeken szereztek pozitív tapasztalatokat:

Ízületi gyulladás, Derékfájás, Vállfájás, Influenza, Torokfájás, Aranyér, Visszér, Seprűvéna, Reflux, Arcüreggyulladás, Homloküreg gyulladás, Stressz, Depresszió, Vitalitás, Felfekvés, Fekély, Fekélyes vastagbélgyulladás, Égés, Fagyás, Forrázás, Csípő- és térdprotézis műtét helyett, Porckopás, P3-P4 helyett P2 ismét, Izomhúzódás, Izomláz, Havi görcsök, Fogyás (jo-jo nélkül), Bélflóra újjáépítés, Nehézfém kivezetés, Sokízületi gyulladás, Köszvény, Körömgomba, Zúzódás, Ekcéma, Fogínysorvadás, Foggyulladás, Chron betegség, Bőrhiány, Pelenkakiütés, Migrénes Fejfájás, Fejbőr viszketés, Szemvörösség, Vérnyomás és Cukor problémák, stb.
Kutya, Macska, Ló fájdalmai, bél problémái

Krónikus pénzhiány ellen nagyon hatásosak!
Ha ajánlja másoknak is!


Felhívom olvasóim figyelmét, anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott problémával kapcsolatban felmerülhet.
Nem pótolhatják a szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést, esetleg a gondos kivizsgálást.
Bármilyen kérdése, észrevétele van, vagy szeretné jobban megismerni a készítményeinket, kérem keressen

A fenti tapasztalatok az én személyes tapasztalataim. A körülmények jobb megértése érdekében néztem utána és tettem közzé szakmai honlapokból idézeteket is. Reménykedem, akit érdekel, esetleg érint, a szélesebb látókör eredményeképpen el tudja dönteni a saját további lépéseit a témában.

Éljünk jólétben, etikus vagyonteremtéssel és
segítsük embertársainkat ahogy csak tudjuk!

Mikola Rezső
+36 20 943 4676


A Társaság független Partnere. A honlap nem a Társaság hivatalos weboldala!


Jutalmazott Tudatosság

A PosiTeam megadja nekünk azt a lehetőséget, hogy ha jó emberek vagyunk, és szeretnénk fenntarthatóan, egészségesen élni, akkor ebből megélhessünk.
Megélhessünk a saját jóságunkból, abból, hogy tudatosak vagyunk. Tovább

Előadás hangfelvétele:

#

Positeam Társadalmi Vállalkozás

#

Dr. Gelléri Julianna - Fontos az egészséges bél(mikro)flóra

#

Dr. Dézsi László - Nanotechnológia & Nanomedicina

#

Cseppkő Projekt - 2016.05

#

Dr. Gelléri Julianna - tudás Need (kell) Max!

#

Dr. Gelléri Julianna - Kívül - belül természetesen

#

Páczelt Mihály - Pozitív gondolkodás

#

Mi egy Társadalmi Vállalkozás?

#

Tudatos Választás