rezso@nanohelper.eu
+36 20.943.4676

Vörös és Kék Óceán - Red-Blue Ocean

A legtöbb céget, vállalkozást, szervezetet az foglalkoztatja, hogyan lehet több pénzt "termelni". Természetesen tisztességes körülmények között.
A munkavállalókat is az foglalkoztatja, hogyan lehetne több pénzt keresni, lehetőleg kevés (tisztességes) munkával.

Mi nem a csőben a lyukat találtuk ki, csak egy nem szokványos megoldást alkalmazunk. Ez annyira nem szokványos, hogy az ismereteink szerint mi vagyunk az elsők ezen a téren. Világméretben!

Szabadalmi védettvéget szereztünk az elképzeléseinkre.

A közgazdaságtanban van egy "Kék Óceán Stratégiának" (Blue Ocean Strategy) nevezett marketing eljárás.

Nehéz lehet sikereket elérni az üzleti környezetekben jelenleg zajló verseny miatt. Szerencsére nagyon sok stratégia használható, hogy valaki előnyt szerezzen a versenyben. Ezek közül kettő a Vörös és a Kék óceán stratégiája, amelyeket W. Chan Kim és Renée Mauborgne vezettek be 2004-ben.

#

A Vörös óceáni stratégia magában foglalja a jelenlegi iparágakban való versenyt. Ez gyakran megköveteli az intenzív, vérre menő versenyt. A vállalatok főként az árral versenyeznek. Ennek a stratégiának a fő célja a versenytárs legyőzése és a meglévő igény kiaknázása.

Az egyik ilyen jellemző verseny terület az üdítő ital piac. A nagyok, gigászok mellett nagyon-nagyon sok kisebb cég kínál ilyen terméket. Korlátozott a polcterület és az eladási helyek, a népszerű, a jelenlegi márkák jól megalapozott márkaneve és sok egyéb tényező van, melyek befolyásolják az új szereplőnek a verseny lehetőségét.

A Kék óceánra vonatkozó stratégia azon a jelenleg nem létező kereslet létrehozásán alapul ahelyett, hogy más vállalatokkal harcolna rajta. Ne feledje, hogy a piac mélyebb potenciálja rejlik benne, amelyet még nem fedeztek fel. A legtöbb Kék óceánt a Vörös óceánokból hozzák létre az iparág jelenlegi határainak kiterjesztésével. A Kék óceán sikeres stratégiájának kulcsa a megfelelő piaci lehetőség megtalálása és a verseny irrelevánsvá tétele. (pl. szabadalmakkal)

A Kék óceánra vonatkozó stratégia sikeres végrehajtásának egyik példája az iPod. Amikor az iPodot 2001-ben mutatták be, Steve Jobs azt mondta, hogy „az iPoddal egy teljesen új kategóriát találtak ki a digitális zenelejátszó számára, amely lehetővé teszi, hogy a teljes zenegyűjteményt a zsebébe tegye, és bárhol meghallgassa.” Az Apple túlmutatott azon, ami akkoriban a piacon volt, és bemutatott egy terméket, amely önmagában új iparágot teremtett. Az Apple túlmutatott azon, amit az ügyfelek igényeltek, és létrehozott egy sikeres terméket, új piacot.

#

Miért Vörös az óceán? A sok, egymással vérre menő versenyben lévő piaci szereplő miatt.
Miért Kék az óceán? Mert itt nincs senki, új terület, az óceán kék, nyugodt vizét nem zavarja senki.

A Deloitte Tanácsadó cég a Társadalmi Vállalkozások éves bevételét 9.900.000.000.000 USD-re - 9.900 Mrd USD kalkulálja

A PosiTeam mint Társadalmi Vállalkozás csak ebből 1%-ot tervez éves bevételként (99.000.000.000 USD - 99 Mrd USD)

Összehasonlításul más területek éves világforgalma (2017):

  • Táplálék kiegészítők forgalma 50 Mrd USD,
  • Reklámipar 557 Mrd USD,
  • Gyógyszeripar 1.143 Mrd USD

A PosiTeam az elmúlt 4 évben ennek a Blue Ocean stratégiának az alapos kidolgozásán munkálkodott.

A PosiTeam Network First cég egy világszinten is új módját fejlesztette ki az értékesítésnek:

PosiTeam Fair Trade Network

Ennek keretében minden, a hagyományos bolti kereskedelem és szolgáltatás területén létező dolog a programba bevonható lehet.

Világméretekben.

Tagjainknak ezeknek a forgalmából is tudunk jutalékot fizetni! +Profit

Lenne kedve olyan területen dolgozni, ahol

  • nincs konkurencia,
  • emiatt hatalmas a piaci lehetőség,
  • emiatt elképzelhetetlenül nagy a profit

Remélhetően felkeltette az érdeklődését a fenti információ.


Keresünk olyan személyeket, akik szerenének a következő években nagy vagyoni lehetőséget elérni kis anyagi és nagyobb személyes munka befektetéssel.

Anyagi befekteés: 500 EUR (bruttó)
(amiért 100%-ban a PosiTeam saját készítményei közül a webshopból megrendelt termékeket kap, házhoz szállítással)

Személyes munka: szólni ismerősöknek a lehetőségről.
Megszervezni azt az egy hetet, amikor a szükséges lépések sorozataként a kérdéses személyek termékvásárlással részesei lesznek a rendszernek és már első vásárlásaik során jutalékot kaphatnak.

Nagy valószínűséggel Önnek nincs gyakorlata ilyen tevékenységben, esetleg a jelenlegi pozícióját nem szerené kockáztani emiatt. Kockáztani nem szükséges, mivel ez olyan tevékenység, ami senkinek nem befolyásolja a jelenlegi pozícióját - nem tiltott tevékenység és viszonylag kis (szabad)idő (naponta 1 óra vagy kevesebb) ráfordítással megoldható.

Az érdeklődőknek PosiTeam Tagként (tag, aki már vásárolt, meghozta a döntését a továbblépésre) ingyenes továbbképzést, gyakorlati megvalósítási lehetőségeket, személyes támogatást adunk - mindannyiunk érdeke a jó, hatékony munka a magasabb közös profitért.

Ezt a támogatást megtapasztalhatja érdeklődőként is ingyenes és rendszeres előadásaink során (keddenként 18 órai kezdettel, Budapesten, de megbeszélés alapján bárhol az országban)


Kidolgoztam egy olyan lehetőséget (lépés sorozatot), ahol esetleg 1-2 hetes munkaidő utáni szervező munka eredményeképpen, egy egy hetes koordináló tevékenységgel minimálisan 2x16 fő bevonásával, elérheti a Sapphire (Zafir) pozíciót. Ez biztosítja Önnek a passzív jövedelmet, a világméretű bevételből a részesedét és a termékvásárlással kiegyenlített befektetése után a heti passzív jövedelmét. Természetesen ha megtetszett ez a jövedelem szerzési lehetőség, ezt a szintet tovább fejlesztheti a későbbiek során nagyobb bevételekhez.

A bevont ismerősök mindegyike elérheti ugyan ezt (vagy magasabb) a szintet, így a befektetés a megtérülésen kívül aranybányává válhat.


A Zafir szint elérésével Önnek a havi jövedelme elérheti a 3.200-4.000 EUR szintet, ami havi 1 millió Ft feletti összegnek felel meg.

Kérem hívjon ezzel kapcsolatban:
"Érdekelne a PosiTeam Fair Trade Network információ"
+36 20 943 4676


Éljünk jólétben, etikus vagyonteremtéssel és
segítsük embertársainkat ahogy csak tudjuk!

Mikola Rezső
+36 20 943 4676


A Társaság független Partnere. A honlap nem a Társaság hivatalos weboldala!


Positeam Fair Trade Network

#

Mekkora az üzlet - nagyságrend

#

Positeam Fair Trade Kompenzáció

#

Positeam Társadalmi Vállalkozás

#

Cseppkő Projekt - 2016.05

#